Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warecki dżem renklodowo-wiśniowy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Umyj, wydryluj owoce, ze śliwek zdejmij skórkę, miąższ pokrój. Włóż do garnka z grubym dnem, wsyp cukier żelujący.
Owoce wymieszaj i zagotuj, następnie wsyp cukier i cynamon. Często mieszając, gotuj ok. 40 minut na małym ogniu.
Po zdjęciu z ognia dżem energicznie wymieszaj, aż zniknie pianka z gotowania, po czym przelej do słoików i zakręć.Źródło: Świat kobiety