Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla mięsnych burgerów. Proporcje na około 16 sztuk.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 515
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 515
Składniki
Soczewicę opłukać pod bieżącą wodą, następnie wraz z jarzynką i burakami zalać dwiema 500 ml wody i odstawić na około 2 godziny do namoczenia.
Namoczone warzywa rozdrobnić blenderem, następnie zalać 500 ml wody i powoli podgrzewając oraz często mieszając doprowadzić do wrzenia.
Gotować przez około 20 minut, następnie odstawić do wystudzenia.
Mąkę prażyć na suchej patelni aż do uzyskania lekko kremowego koloru. W czasie prażenia należy ją często mieszać, aby się nie przypaliła.
Do wystudzonych warzyw dodać uprażoną mąkę, około łyżeczkę soli, kaszę, jajko i dokładnie wymieszać. Odstawić na około kwadrans, Masa powinna być gęsta, ale nienadająca się do formowania w dłoniach.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać po łyżce masy warzywnej i lekko spłaszczać. Burgery powinny mieć grubość około 1,5 cm.
Smażyć po około 2 minuty z każdej strony.