Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ukraiński gulasz z grzybami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 137
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 137
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Składniki
60 minut • Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 4,10 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso umyj, osusz i pokrój w większą kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na łyżce masła podsmaż mięso, dołóż cebulkę, smaż chwilę razem.
Następnie wsyp mąkę, lekko ją zrumień, podlej wszystko bulionem. Dodaj liść laurowy, pieprz, sól, wymieszaj i duś na niewielkim ogniu.
Na pozostałym maśle podsmaż bekon pokrojony w grubą kostkę. Dołóż oczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki grzyby i je obsmaż. Po chwili dodaj połamaną na kawałki gałązkę rozmarynu, zalej śmietaną i duś, aż grzyby będą miękkie.
Gotowy sos grzybowy dodaj do rondla z kurczakiem i gotuj jeszcze 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz podawaj z ziemniakami.Źródło: Kobieta i życie