Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie koperkowym to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych w naszym kraju. Warto wiedzieć jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso połącz z jajkiem i bułką tartą. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Uformuj kulki. Każdą z nich obtocz w mące.
Do garnka wlej bulion i gdy się zagotuje dodaj pulpety. Dodaj ryż. Całość gotuj ok. 20 minut.
Koperek bardzo drobno posiekaj.
Wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko tak, aby nie było grudek. Powoli wlewaj masę ze szklanki do garnka. Cały czas mieszaj. Na koniec dodaj koperek. Ponownie zagotuj.