Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię eksperymentować z produktami w kuchni aby potrawy , ciasta itp wnosiły ciekawe smaki a zarazem smakowały wybornie .To danie jest jednym z tych które znalazły nie jednego smakosza znika zawsze kiedy podaję w moim domu.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Wino zagotuj z czerwonym octem i szklanką wody pieprzem ,zielem angielskim ,listkami laurowymi rozmarynem i połową tymianku .Przygotowaną zalewą zalej udziec wołowy .Marynuj w chodnym miejscu dobę lub więcej pod przykryciem odwracając po kilku godzinach.
Mięso następnie wyjąć osuszyć natrzeć solą i pieprzem .Obsmaż na oleju przełóż do formy podlej szklanką przecedzonej marynaty i bulionem.Obłóż resztą tymianku przykryj i piecz 2 godziny w 180 stopniach C. Cebulę pokrój w kostkę przesmaż na maśle na 20 minut przed końcem pieczenia dodaj do mięsa z pokrojonymi pomidorami i papryką . Sos z pieczeni zagotuj dopraw solą i pieprzem podawaj do mięsa . Smacznego