Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec jagnięcy z rozmarynem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Składniki
Mięso umyć, włożyć do torebki foliowej, polać marynatą przygotowaną z drobno posiekanego czosnku, rozmarynu, soku wyciśniętego z cytryn, oliwy i świeżo mielonego pieprzu.
Udziec odstawić na dobę do lodówki. Wyjąć z torebki, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, przyrumienić na oliwie, przełożyć do brytfanny, naciąć w kilku miejscach, umieścić w otworach kawałki masła i rozmarynu.
Piec ok. pół godziny w temperaturze 200oC, podlać winem, zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec 90 minut, polewając naturalnym sosem.Źródło: Twoje Imperium