Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6533
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6533
Składniki
W misce wymieszaj dokładnie sok wyciśnięty z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną paprykę i oliwę. Udka oczyść, posól i nasmaruj przygotowaną marynatą. Włóż je do lodówki na około godzinę.
Oczyść papryki, cukinie i marchew, cebulę obierz z łupin. Pokrój warzywa na dość drobne kawałki i rozłóż na blasze polanej oliwą. Posyp całość solą i obłóż gałązkami oregano.
Na warzywach rozłóż pałki z kurczaka. Zalej wszystko resztą marynaty i wstaw na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Danie podawaj np. z frytkami.Źródło: Telemax