Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla każdego ,smaczny i nie trudny w przygotowaniu
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 48
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 48
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Do miski dodajemy masło Czosnek przeciskamy przez praskę sól, pieprz i zioła prowansalskie .mieszamy i odstawiamy na pół godz. w między czasie myjemy udka doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na chwile do lodówki. Kroimy cebule w pół piórka i paprykę w paski .
Małą łyżeczką pod skórę kurczaka wkładamy masło z czosnkiem i rozcieramy tak żeby masło się rozprowadziło po całym mięsie. Plastry boczku kładziemy na wierzch. Paprykę i cebule na wierzch. Odstawiamy na cała noc do lodówki. pieczemy w 180 stopniach przez godz lub dłużej w zależności od mięsa.