Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałam zrobić ciekawe danie i chyba się udało, polecam
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 111
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 111
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
Składniki
1. z pałek wyciągamy kości, doprawiamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilka godzin do lodówki, 2. gotujemy 1 szkl wody, solimy, wsypujemy kaszę, gotujemy na malutkim ogniu aż kasza wchłonie wodę i będzie miękka, 3. grzyby namaczamy, następnie gotujemy w tej samej wodzie, odcedzamy, kroimy w kostkę, 4. boczek kroimy w kostkę, smażymy na rumiano (odlewamy wytopiony tłuszcz), dodajemy posiekaną cebulę i grzyby, solimy, smażymy chwilę razem, mieszamy z kaszą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, 5. udka nadziewamy kaszą z dodatkami, układamy na blasze wyłożonej papierem, pieczemy ok 30-35 min w 170 st, smacznego