Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z fetą i marchewką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Posiekaj drobniutko koperek. Dodaj zmiażdżone 4 ząbki czosnku oraz fetę. Rozgnieć widelcem, aby powstała gładka masa.
Udka umyj, osusz. Natnij je w dwóch miejscach (z wierzchu oraz przy pałkach). W otwory wciśnij farsz, zepnij udka. Posyp szczyptą wegety oraz papryki.
Włóż mięso do rękawa piekarniczego. Dodaj pokrojoną marchewkę oraz pozostałe ząbki czosnku. Zawiąż, piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. Przed końcem pieczenia, przetnij rękaw.
Porcje 4, 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks