Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka w glazurze z aromatem imbirowym"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1233
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1609
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 115
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 100
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1233
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1609
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 115
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 100
Składniki
Przygotuj glazurę: cebulę oraz czosnek drobno posiekaj, dodaj sos sojowy, ocet, miód, whisky i imbir. Wymieszaj z doprawionymi solą i pieprzem udkami. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjmij udka z glazury, włóż do naczynia żaroodpornego, wlej 1/2 szklanki wody, polej udka glazurą, przykryj i piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180oC (kilkakrotnie udka przekręć, ewentualnie uzupełniając wodę). Pod koniec pieczenia udka odkryj, aby się zrumieniły.
Gotowe udka podaj posypane uprażonymi ziarenkami sezamu.Źródło: Świat kobiety