Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka po chińsku w sosie kokosowym"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 24
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 119
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6637
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1277
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 24
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 119
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6637
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1277
Składniki
Mięso opłucz, osusz, przypraw sosem sojowym i pieprzem. Zrumień na rozgrzanym oleju. Chili oczyść, posiekaj, dodaj do mięsa. Przełóż do żaroodpornej formy. Zalej mlekiem kokosowym, winem oraz bulionem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz ok. 40 minut.
Paprykę oczyść, pokrój na kawałeczki. Dymki oczyść, potnij w plasterki. Pokrojone warzywa dodaj do mięsa ok. 10 minut przed końcem pieczenia. Gotowe danie udekoruj limonką i kolendrą.Źródło: Naj