Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja udek - nie wymagają nakładu pracy, nie potrzebują innych dodatków.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 1 szklankę wody, olej i surowy ryż. Na ryż wsypujemy zamrożoną jarzynkę (nie rozmrażamy!) - taką, jaką lubimy. Następnie układamy na niej przyprawione udka.
Całość zalewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową (można użyć rosołek, który został z obiadu) - tak, by jarzyna była zalana+ troszkę udka. Wkładamy do piekarnika na około 1 godzinę (180 stopni).
Smacznego!