Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka pieczone w sosie winnym"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
50 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 4-8 porcji.
Z udek odcinam pałki, mięso myję, osuszam, oprószam przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Obsmażam na oliwie. Przekładam do żaroodpornego naczynia, posypuję tymiankiem, dodaję wino, bulion, musztardę, przykrywam i piekę ok. 30 min w temp. 180oC.
Śliwki myję, usuwam pestki i kroję w szerokie paski. Na kwadrans przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywkę, podlewam mięso wytworzonym sosem, dodaję śliwki. Mięso podaję polane sosem ze śliwkami.Źródło: Kobieta i życie