Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a zarazem wyśmienite danie, które praktycznie 'robi się samo', a takie dania chyba każdy lubi :) Pyszne udka z kurczaka ułożone na warstwie kapusty kiszonej to rewelacyjny pomysł na obiad, ciepłą kolacje czy spotkanie w gronie najbliższych.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Udka lekko ponacinać, zamarynować w oliwie i przyprawach, odstawić na minimum 30 minut. Kapustę jeżeli jest zbyt kwaśna, to przepłukać, następnie dokładnie odcisnąć i pokroić. Duże naczynie żaroodporne lekko natłuścić oliwą, wyłożyć kapustę. Na kapuście ułożyć udka. Koncentrat dokładnie rozpuścić w wodzie, następnie zmieszać z pozostałą po wyciągnięciu udek marynatą i polać po kapuście oraz udkach. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 80 minut, a następnie odkryć i dopiekać przez 15 minut, a najlepiej do pożądanego przez nas stopnia wypieczenia skórki kurczaka. Smacznego!