Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych wszystkich,którzy lubią drób i owoce.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 289
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 289
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Składniki
Kurczaka nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Wkładamy do lodówki na 20 minut.
Kurczaka wkładamy do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Polewamy go trochę bulionem lub wodą przegotowaną na początek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godziny. 20 minut przed końcem pieczenia dajemy jabłko i pomarańczę pokrojoną w ósemki i owoce suszone. Temperatura i czas pieczenia podany jest na oko. Każdy z nas ma inny piekarnik. Kurczaka możemy podawać z sałatą ale także z ryżem.