Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka z fasolą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Wymieszaj marynaty. Mięso natrzyj marynatą i odstaw na 30 min.
W żaroodpornym garnku rozgrzej oliwę. Włóż obrane, pokrojone ziemniaki oraz cebulę. Podsmaż, wyjmij. Włóż mięso i także obsmaż. Dodaj odsączoną fasolę, znów podsmaż. Dodaj cebulę, ziemniaki, zalej gorącym bulionem.
Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz godzinę. Obłóż plasterkami cytryny zanurzonymi w cukrze. Piecz dalsze 15 minut.
Porcje 6, 100 min. Cena 2,80 zł, kalorie 396 kcal.Źródło: Takie jest życie