Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste udka ze słodką skórką. Gorczyca miło chrupie między zębami :)
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Kawałki kurczaka umyj, dokładnie osusz i zrób na nich ukośne nacięcia.
Oba rodzaje musztardy i miód wymieszaj razem ze sobą. 3/4 mieszanki nasmaruj górną część mięsa (ta ze skórką) tak, aby dostała się do wnętrza nacięć. Odstaw na bok.
Obrane i opłukane ziemniaki pokrój na cienkie plastry. Gotuj je na parze przez 5 minut (lub w osolonej wodzie, lecz potem dobrze je osusz). Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem (wystarczy jedna łyżka), ułóż w nim ziemniaki (warstwa nie powinna być grubsza niż 5 cm), lekko posól. Na ziemniakach ułóż kawałki kurczaka skórką na dół, wyłóż na nie resztę marynaty. Dopraw pieprzem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 C i piecz przez 60 minut. Po 20 minutach pieczenia przewróć mięso na drugą stronę. Po upływie czasu pieczenia zwiększ temperaturę o 20 C i piecz przez 10 minut, aż mięso się ładnie przyrumieni. !! Smacznego !! ;)