Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka kurczaka pieczone w posypce sezamowej"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Podudzia z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Włóż do miseczki. Papryczki chili rozetnij, oczyść z pestek, strączki opłucz i drobniutko posiekaj.
Keczup wymieszaj z posiekanymi papryczkami. Dolej sos sojowy, miód oraz olej. Mięso polej marynatą, dokładnie wymieszaj. Przykryj miseczkę folią i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Zamarynowane podudzia obtocz w ziarenkach sezamu. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Polej pozostałą marynatą. Lekko oprósz mielonym czarnym pieprzem. Mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut.
Gotowe danie udekoruj np. listkami różnych sałat. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.Źródło: Tina