Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka i skrzydełka z sosem śliwkowym"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5339
Składniki
Jak to zrobić?
Udka i skrzydełka przed włożeniem do marynaty dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Dzięki temu przejdą przyprawami!
Posiekaj imbir, czosnek, cebulę, chilli. Wymieszaj wszystkie sosu w garnku i gotuj ok. 15 minut. Wyjmij gwiazdkę anyżu, dopraw cynamonem i zmiksuj. Przetrzyj przez sito.
Umyj udka i skrzydełka. Oprósz pieprzem. Zrób marynatę: wymieszaj w misce sos sojowy, miód, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw na kilka godzin.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Piecz udka ok. 30 minut, aż będą brązowe. Podawaj z sosem.Źródło: Olivia