Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka frytowane, w cieście kukurydzianym"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Podudzia opłucz, osusz, włóż do garnka. Zalej 2 szkl. mleka. Przypraw do smaku vegetą. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj mięso jeszcze około 15 minut.
W tym czasie jajko wbij do miseczki. Wlej 1 szklankę mleka. Dodaj pokruszone płatki kukurydziane oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przypraw solą i curry, przemieszaj.
W dużym garnku lub frytownicy rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Ugotowane podudzia wyjmij, przestudź. Potem zanurzaj je w przygotowanym cieście. Od razu wkładaj na gorący tłuszcz. Smaż na rumiano.Źródło: Tina