Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli przejadły Ci się klasycznie pieczone udka, wypróbuj ten przepis. Delikatne mięso z udek kurczak o bardzo wyrazistym smaku, faszerowane pieczarkami z sosem tatarskim. Takich udek jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie przygotuj.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1220
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1221
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 770
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1220
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1221
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 770
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
1. Z mięsa usuwam kości, mięso doprawiam przyprawą Gyros i odstawiam na bok. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję pieczarki pokrojone w pół plasterki, smażę 5 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Grzyby studzę i łączę z sosem tatarskim. 5. Otwór w udkach napełniam farszem, mięso zawijam tak żeby farsz nam nie wypłynął.
6. Udka układam w woreczku do pieczenia, woreczek z mięsem przekładam na blaszkę do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
7. Udka gotowe, podaję z surówką i frytkami. 8. Smacznego.