Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka duszone w sosie curry"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Składniki
Podudzia opłucz, osusz. Olej wymieszaj z przyprawami. Marynatą polej mięso i wstaw je do lodówki na godzinę.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Paprykę oczyść, potnij w kosteczkę. Kalafior umyj, podziel na różyczki. Rozgrzej mocno dużą patelnię. Włóż na nią podudzia z marynatą. Mięso usmaż na rumiano. Zdejmij. Na patelnię włóż pokrojone warzywa. Smaż przez chwilę.
Podlej bulionem. Duś 10 minut. Pod koniec dolej śmietanę. Sos zagęść mąką rozmieszaną w odrobinie wody. Przypraw solą, pieprzem i curry. Włóż podudzia i duś jeszcze 10 minut.Źródło: Tina