Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na obiad ze swojego drobiu, bez chemii, konserwantów pasących się po całym podwórku.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 131
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 34
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 131
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 34
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Do garnka wlać 5 szklanek wody dodać umyte mięso oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości mięsa, w międzyczasie zebrać nadmiar tłuszczu.
Następnie dodać suszone warzywa.
Gdy wyparuje około 3 szklanek wody dodać natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu.
Śmietanę z mąką rozrobić w pół szklanki wody ( zawsze robię to w słoiku wtedy nie mam żadnych grudek ).
Zalać mięso i zagotować do powstania sosu.
Obiad podałam z kaszą jęczmienną polaną sosem z mięsa oraz grzybki w occie robione na zimę.