Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tymiankowe piersi z kurczaka z boczkiem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Z papryk usuń nasiona, miąższ pokrój w cienkie paski. Natkę drobno posiekaj. Pieczarki przekrój na pół. Czosnek zmiażdż.
Piersi podziel na filety i lek ko rozbij. Cukinię wymieszaj z czosnkiem i natką, dopraw, rozłóż na filetach. Poukładaj po kilka pasków papryki. Zwiń roladki, każdą owiń plastrem boczku i zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż pomidorkami koktajlowymi, połówkami pieczarek i gałązkami tymianku. Skrop oliwą, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C mniej więcej na 40 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie