Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twaróg na placuszkach, z wiśniami i czekoladą"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Składniki
Zalej drożdże ciepłą wodą, dodaj łyżkę cukru, wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Przygotuj ciasto: przesiej mąkę do miski, dodaj szczyptę soli, wymieszaj. Zrób wgłębienie w środku. Wlej rozczyn. Wymieszaj. Dodaj jajko, mleko i dobrze wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 1,5 godziny).
Smaż na gorącym oleju, nabierając porcje łyżką, aż racuchy się zezłocą.
Nakładaj na każdy placuszek twaróg wymieszany z kefirem i miodem oraz wiśnie. Posyp cukrem pudrem i czekoladowymi wiórkami.Źródło: Olivia