Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Truskawki z serkiem brie"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 65
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7157
Polecam.
Odsłon: 1680
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 65
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7157
Polecam.
Odsłon: 1680
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Składniki
Truskawki przebierz, umyj starannie pod bieżącą wodą, osącz na sicie, a na koniec pozbaw szypułek. Gotowe owoce pokrój na ćwiartki lub w plasterki. Serek brie również pokrój na niewielkie kawałki.
W małym rondelku lub garnuszku o grubym dnie rozpuść cukier. Gdy się zacznie karmelizować, wlej wytrawne czerwone wino. Gotuj razem na małym ogniu jeszcze chwilę, aż płyn zacznie gęstnieć. Odstaw i poczekaj, aż przygotowany sos całkowicie wystygnie.
Pokrojone truskawki wymieszaj w miseczce z kawałkami pokrojonego sera. Polej sosem, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na talerzyki i udekoruj świeżymi ziołami.
Czas ok. 20 min; porcja – 350 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety