Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutkie .....w sam raz na obfity obiadek rodzinny:)
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 29
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3822
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2291
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 29
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3822
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2291
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Składniki ciasta połączyć i zagnieść po czym odstawić na 10 minut.
Posiekaną drobno cebulę zeszklić na oleju. Do cebuli dodać mięso i usmażyć. Kolejno wlać bulion i lekko ostudzić .Masę mięsną wyrobić z bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Z ciasta ziemniaczanego uformować wałek i pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć i nałożyć nadzienie mięsne. Ciasto starannie zlepić w kulkę tak, aby mięso podczas gotowania nie wypłynęło. Pyzy gotować przez 10-15 minut w osolonym wrzątku. Gotowe wyjąć i odsączyć.
Boczek pokroić i podsmażyć z cebulką i polać gotowe pyzy. SMACZNEGO :)))