Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tradycyjne placki z grzybami"
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 115
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 189
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 242
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 98
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 115
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 189
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 242
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 98
Składniki
Grzyby umyć, pokroić w paski. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby, podlać bulionem, dusić 30 min, doprawić solą, pieprzem i śmietaną.
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z płatkami, startym serem, jajami, doprawić. Usmażyć. Podawać z sosem grzybowym, udekorować natką.
Do ciasta na placki ziemniaczane można dodać łyżeczkę proszku do pieczenia. Będą apetycznie pulchne.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium