Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tradycyjna botwinka zabielana śmietaną"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Włoszczyznę oraz botwinkę bardzo dokładnie opłucz i obierz. Następnie warzywa pokrój w cienkie słupki albo kosteczkę. Liście botwinki posiekaj.
Bulion wlej do garnka. Wrzuć ziarenka pieprzu oraz listek laurowy. Doprowadź do wrzenia. Dołóż włoszczyznę oraz buraczki z botwinki. Gotuj razem około 10 minut. Następnie dodaj liście botwinki i gotuj jeszcze 15 minut.
Śmietanę wymieszaj z mąką, tak by nie było żadnych grudek. Wlej do gotującej się zupy. Botwinkę przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Poczekaj, aż zupa ponownie zagotuje się.
Koperek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Posyp nim gotową zupę. Botwinkę podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo albo z kawałkiem chrupiącej bagietki.Źródło: Naj