Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tosty ze szpinakiem"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2038
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 173
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2038
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 173
Składniki
Drożdże wraz z cukrem rozpuść w wodzie. Do przesianej mąki dodaj sól, rozpuszczone drożdże, wyrób gładkie ciasto. Posmaruj je olejem i włóż do podłużnej foremki. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 90 minut, by urosło. Piecz 25-30 minut w temperaturze 200°C.
Szpinak umyj, odetnij łodyżki. Blanszuj ok. 5 min w osolonym wrzątku, odcedź. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, zeszklij. Następnie dodaj szpinak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, smaż 3-5 min na małym ogniu.
W kubeczku wymieszaj śmietanę z mąką i mlekiem. Przelej na patelnię ze szpinakiem, mieszając smaż ok. 5 min. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na drugiej patelni na oleju usmaż jajka sadzone. Na podpieczonych w tosterze kromkach chleba rozłóż szpinak i jajka.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Sztuka: 180 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie