Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tosty z pastą z awokado i fety"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 141
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 141
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Składniki
Odsącz fetę z zalewy, ale jej nie wylewaj. Obierz ze skórki dojrzałe awokado i pokrój na kawałki. Dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj skórkę z cytryny i zalewę z fety. Całość dokładnie wymieszaj.
Umieść pastę w dużej misce. Dodaj świeżo posiekaną miętę oraz kostki fety. Delikatnie wymieszaj. Odstaw. Pokrój chleb na kawałki i lekko posmaruj oliwą. Na każdej kromce połóż rukolę, a potem przykryj pastą.
Całość posyp świeżo zmielonym pieprzem. Pastę możesz podawać również jako dip do krakersów lub warzywnych pokrojonych w słupki.
Jak to zrobić
Przygotuj awokado: Umyte awokado przekrój wzdłuż na dwie połowy, nacinając je do pestki. Połówki awokado przekręć w przeciwnych kierunkach. Po przekręceniu awokado ładnie się rozłamie, pozostawiając pestkę w jednej z połówek. Wyjmowanie pestki Najprostszy sposób, by wyciągnąć pestkę, to wbić w nią nóż na głębokość 1 cm i pociągnąć.Źródło: Olivia