Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste domowe tortille z serem i ziemniakami. Chrupiąca przekąska z piekarnika. Tylko naturalne, łatwo dostępne składniki. Szybko i smacznie! Pięć minut w kuchni i gotowe! Domowy posiłek lepszy niż fast food!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1949
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 259
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1949
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 259
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Składniki
Ugotowane ziemniaki kroimy w dużą kostkę.
W miseczce łączymy śmietanę, sprasowane ząbki czosnku, płaską łyżeczkę soli oraz płaską łyżeczkę pieprzu.
Tortillę smarujemy sosem śmietanowym pozostawiając około 2 cm odstępu od brzegu placka. Na środek wykładamy pokrojone ziemniaki, garść tartej mozzarelli i posypujemy prażoną cebulką.
Zawijamy do środka najpierw boki tortilli a potem dolne krawędzie.
Placki wypełnione farszem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z funkcją grillowania od góry. Smacznego!