Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortille z salami"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6662
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1296
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6662
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1296
Składniki
Tortillę przygotuj samodzielnie: 35 dag mąki, pół łyżeczki soli czosnkowej i łyżkę oleju zagnieć, wlewając niepełną szklankę wody. Kawałki cienko rozwałkuj, usmaż na patelni na oleju.
Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Masło stop na patelni, włóż pieczarki. Przesmaż, podduś. Przypraw do smaku solą. Paprykę oczyść, pokrój w paseczki.
Placki tortilli przekrój na pół (możesz je podgrzać w piekarniku). Każdy posmaruj grubą warstwą pikantnego sosu lub keczupu. Ułóż po liściu sałaty, plaster sera żółtego, salami, pieczarki i pap rykę. Posyp szczypiorkiem i płatkami chili.
Zwiń, zaczynając od dołu, potem uformuj ciasny rulon. Dół możesz przewiązać folią aluminiową lub serwetką, by tortilla dobrze się trzymała.Źródło: Chwila dla Ciebie