Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortilla z paellą i sardelami"
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6575
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 141
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5496
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6575
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 141
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5496
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić w plastry. Cebule obrać, posiekać. Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy na żeliwnej patelni, zdjąć.
Na patelni po kiełbasie podsmażyć cebulę na łyżce oliwy, dodać sardele (powinny się prawie rozpuścić), plastry ziemniaków, podlać oliwą, obsmażyć na złoto, dodać kiełbasę, wymieszać delikatnie z gotową paellą.
Jajka rozkłócić, przyprawić, zalać nimi danie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC, zapiekać, aż jajka się zetną.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium