Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny hiszpański. Pożywne, wiosenne danie na każdą kieszeń. Wystarczą ugotowane ziemniaki( z obiadu z wczoraj ), jajka i ulubione dodatki.
Patelnia o średnicy 26, mniejszy talerzyk, szpatułka
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Rozgrzewam oliwę na patelni, podsmażam chwilę ziemniaki, doprawiam solą i pieprzem. W misce obok rozbełtuję jajka, traktuję również pieprzem i solą. Po chwili zalewam ziemniaczki masą jajeczną i smażę , aż się zetnie. Lekko podważam. Dodaję moje ulubione dodatki. Aby przewrócić tortillę, najlepiej użyć do tego talerza. Połóż na niej talerz, mniejszy od średnicy patelni i odwróć. Poczekaj, aż masa się zetnie. Podawaj z kleksem jogurtu. Voila️