Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki zapieczone w sosie z przepysznym parmezanem
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 84
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 309
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 92
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 195
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 84
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 309
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 92
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 195
Składniki
Tortellini ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropli oleju. Odcedziłem, przelałem zimna wodą i osączyłem. Piekarnik rozgrzałem do 220 stopni C. Śmietanę podgrzałem w garnku, dodałem pokruszony ser pleśniowy, mieszałem, aż ser się rozpuścił. Sos doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Pierożki przełożyłem do miski i delikatnie wymieszałem z sosem serowo-śmietanowym. Naczynie żaroodporne posmarowałem tłuszczem, następnie wyłożyłem tortellini z sosem. Pomidorki pokroiłem na połówki, obłożyłem pierożki. Parmezan starłem na tarce o małych oczkach, posypałem nim pierożki.
Naczynie umieściłem w połowie wysokości piekarnika, zapiekałem ok. 10 minut, aż na wierzchu utworzyła się złocistobrązowa skorupka. Gotowe danie podałem gorące.