Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6498
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1128
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6498
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1128
Składniki
Usmażyć naleśniki(przepis chyba nie jest potrzebny). Szpinak włożyć do rondelka zalać smietaną i podgrzewać żeby się rozmroził i troche odparował, doprawić dwoma ząbkami roztartego czosnku, solą i pieprzem. Z pomidorów robimy sosik, wrzucamy do garnka i podgrzewamy, doprawiamy 2 ząbkami roztartego czosnku solą i pieprzem, można zmiksować, jeśli jest zbyt kwaśny to proponuję odrobinę śmietany lub szczyptę cukru.
Talerz delikatnie smarujemy olejem i kładziemy pierwszy naleśnik następnie smarujemy szpinakiem i znów naleśnik i tak do skończenia składników., na otatni naleśnik można zetrzeć ser żólty(parmezan lub inny dostępny w domu). Podgrzać chwilkę w piekarniku żeby tort był ciepły.
Kroić jak tort a sos pomidorowy nalać obok torcika.
SMACZNEGO