Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort makaronowy"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 550
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 66
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85706
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 550
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 66
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85706
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Składniki
Łososia skrop sokiem z cytryny, piecz 20 minut w 200°C, pokrój na mniejsze kawałki. Makaron ugotuj na sposób al dente, odcedź. Wymieszaj z masłem, jajkami, ementalerem i parmezanem. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.
W rondelku rozgrzej masło, dodaj mąkę, smaż, dodaj mleko, przyprawy. Chwilę smaż.
Masę makaronową połącz z łososiem, zalej sosem. Wymieszaj, przełóż do tortownicy, posyp podsmażonym boczkiem. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180°C. Dekoruj oregano.Źródło: Dobry Tydzień