Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z wątróbką"
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 633
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 633
Składniki
Ciasto - do ciepłego mleka wsyp sól, pokruszone drożdże, 2 szklanki mąki, wlej olej. Wyrób ciasto, podsypując mąką, rozwałkuj. Formę do tart posyp mąką, wylep 3/4 porcji ciasta. Odstaw, by wyrosło.
Pokrój wątróbki, pieczarki, cebulę, papryki. Czosnek posiekaj. Na oleju usmaż wątróbkę. Wsyp pieczarki oraz resztę składników. Podsmaż i przypraw farsz. Odstaw, aby ostygł.
Wyrośnięte ciasto nakłuj widelcem. Posyp połową żółtego sera i posiekanych pestek dyni. Nałóż farsz. Posyp serem (część odłóż do dekoracji) i pestkami. Rozwałkuj resztę ciasta, nakryj nim farsz i sklej boki.
Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Wyłóż na talerz, gorący tort posyp resztą sera.Źródło: Takie jest życie