Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z tuńczyka"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 434
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2290
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 434
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2290
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i zmiel lub przetrzyj przez sito. Dodaj mąkę, jajko, sól i dokładnie wyrób.
Tortownicę wysmaruj masłem i oprósz mąką. Masę ziemniaczaną wyłóż do tortownicy i wygładź wierzch.
Tuńczyka odsącz z zalewy i wymieszaj z pokrojoną papryką. Połóż na ziemniakach.
Śmietankę zmiksuj z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Zalej tuńczyka.
Danie wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz ok. 35 minut.
Podawaj z plasterkami cytryny i koperkiem.Źródło: Telemax