Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna propozycja na wydanie ze szpinakiem :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Składniki
Szpinak dusimy na patelni z masłem i wyciśniętym czosnkiem. Jak szpinak jest już bardzo mięciutki dodajemy ser biały i mieszamy do jednolitej masy i następnie ser zółty oraz przyprawy wg uznania do smaku.
W między czasie pieczemy około 12 dość cienkich naleśników. Każdy wg własnego przepisu. (ja mieszam około 3 szklanek mąki, 2-3 szklanki mleka, szczypta soli, dwa jajka, trochę wody mineralnej)
Kiedy mamy gotowe naleśniki smarujemy każdy naleśnik gotową masą ze szpinaku. ja udekorowałam wierzch serem tartym i mozzarellą ;)
Całość wkładamy do piekarnika na jakieś 20-30min do temperatury 180-200 stopni.