Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik śledziowy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Buraki ugotuj poprzedniego dnia. Obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marchewkę i rzodkiew obierz, ugotuj na parze. Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach ciepłej wody, połącz ze śmietaną, solą i pieprzem, wymieszaj. Dodaj do sera, dokładnie wymieszaj.
Na blaszce układaj marchew i rzodkiew, pokrojonego śledzia. Przykryj serem, na wierzchu układaj buraki, włóż do lodówki na kilka godzin. Gotowy torcik pokrój w kostkę, dekoruj natką pietruszki.Źródło: Dobry Tydzień