Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik naleśnikowy z tuńczykiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 20
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 64
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 20
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 64
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Dodaj mleko, roztrzepane jajka i roztopione masło. Dokładnie miksuj przez minimum 2 minuty. Ciasto ma być lekko gęste i bez grudek! Odstaw na 30 minut. Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i usmaż ok. 10 cienkich naleśników.
Tuńczyka odcedź. Sałatę porwij na kawałeczki. Zielone oliwki posiekaj. Majonez wymieszaj z jogurtem. Tuńczyka połącz z oliwkami i 1 łyżką wymieszanego majonezu. Naleśniki przekładaj warstwami tuńczyka i sałaty. Gotowy tort posmaruj majonezem. Udekoruj talarkami marchewki, oliwek i plasterkami jajka. Schłodź przed podaniem.Źródło: Naj