Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik makaronowy z marchewką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kalafior podziel na różyczki, umyj, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Włoszczyznę z rosołu drobno pokrój, surową wcześniej ugotuj. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Śmietanę, ser, jajka, posiekaną natkę, sól i pieprz wymieszaj.
Formę wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Makaron wymieszaj z kalafiorem, warzywami i sosem śmietanowym. Całość ponownie dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do wysmarowanej formy, piecz w temperaturze 200°C przez 30 minut. Podawaj z surówką.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień