Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik grzybowy"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 121
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 25
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 121
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 25
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Składniki
na 6 porcji:
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel na 2 części. Jedną wyłóż dno tortownicy i nakłuj widelcem.
Przygotuj farsz. Posiekaną cebulę i umyte, pokrojone grzyby przesmaż na patelni. Dopraw do smaku i zmiksuj. Dosyp bułkę tartą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę oraz jajko – ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.
Gotowe nadzienie wyłóż na ciasto. Przykryj drugą częścią kruchego ciasta. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem z solą. Całość posyp kminkiem.
Włóż torcik do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 40 minut. Podawaj lekko przestudzony.
Jadwiga kwiek z ZakliczynaŹródło: Super TV