Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowanie tej zapiekanki jest bardzo proste, piecze się bardzo szybko i okazuje się bardzo smaczne.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1032
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 233
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1032
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 233
Składniki
Pierś kurczaka pokrój w cienkie plasterki. Zetrzyj trzy średnie ziemniaki na tarce do kapusty. Można go bardzo cienko ciąć nożem. Umieść masło na dnie formy. Następnie warstwa ziemniaków, trochę soli, warstwa kurczaka, trochę soli i pieprzu.
Kolejna warstwa ziemniaków, potem znowu pierś z kurczaka i ostatnia warstwa ziemniaków. Pokrój pomidora i połóż na wierzchu. Posyp serem, mozzarellą i piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Posyp ziołami i smacznego!