Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina z pomidorami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 198
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 198
Składniki
Przecier dopraw solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i 2 gałązki posiekanej bazylii. Ser zmiel dwukrotnie i połącz ze śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z gałązkami posiekanej bazylii.
Żelatynę rozpuść we wrzątku. 1/3 dodaj do sera i dokładnie wymieszaj, a 2/3 żelatyny wlej do masy pomidorowej, też wymieszaj.
Podłużną formę wysmaruj margaryną i wyłóż folią. Do formy włóż najpierw 1/3 masy pomidorowej i wstaw na 20 minut do lodówki, aż stężeje. Następnie wlej w całości masę serową i również odstaw do stężenia. Gdy będzie gotowa, dodaj resztę masy pomidorowej. Całość wstaw na minimum godzinę do lodówki.Źródło: Na żywo