Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Terrina z paluszkami krabowymi"
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
Składniki
Pomidory sparz, zdejmij skórę, wyjmij gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Ryby umyj, osusz ręcznikiem papierowym, wyjmij ości, pokrój w drobną kostkę.
Pomidory, 3/4 ryby, ubitą śmietanę zmiksuj blenderem. Dodaj jajka, koncentrat pomidorowy, mąkę ziemniaczaną, pozostałą rybę, sok z połowy cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Formę wysmaruj masłem. Połóż pokrojone paluszki krabowe. Zalej masą.
Formę przykryj folią aluminiową, włóż do naczynia wypełnionego gorącą wodą, piecz w temp. 150°C przez 1,5 godziny. Wyjmij z piekarnika, zdejmij folię. Nakryj ręcznikiem do ostygnięcia. Przełóż do lodówki, schładzaj kilka godzin. Pokrój w plastry, posyp szczypiorkiem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień