Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tartaletki z ricottą i ze szparagami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 58
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 58
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Obierz i ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedź i ubij praską. Ostudź, następnie wymieszaj z ricottą, posiekanymi listkami mięty, skórką i sokiem cytrynowym. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Posiekaj drobno szalotki. Podsmaż je na oliwie (5 minut). Pod koniec dodaj pokrojony drobno czosnek. Umyj szparagi i pokrój na kawałki długości 2-3 cm. Dodaj do szalotek i duś ok. 3 minut.
Wyłóż masę serowo-ziemniaczaną na babeczki. Posyp podsmażonymi warzywami. Fetę rozgnieć widelcem i posyp nią babeczki.Źródło: Olivia